;کارآموزی و کارروزی

دانلود گزارش کارآموزی و کارورزی

;کارآموزی و کارروزی

دانلود گزارش کارآموزی و کارورزی

گزارش کارآموزی آزمایشات شیمیایی لبنیات

این گزارش کارآموزی با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است و همچنین آماده پرینت می باشد.

موضوع : گزارش کارآموزی شیمی کاربردی آزمایشات شیمیایی لبنیات

ترکیبات شیر: 
شیر غذایی بسیار کامل و با ارزشی است و مخصوص چون غذای منحصر به فرد نوزاد در ماه های اول تولد تامین می نماید دارای اهمیت زیادی است. ترکیب عمده شیر از سه قسمت مختلف تشکیل شده است آب، چربی و مواد جامد غیر چرب که شامل پروتئین های شیر (کازئین، آلبومین، گلوبولین) لاکتوز، اسیدلاکتیک، اسیدسیتریک و مواد معدنی می باشد. جدول زیر ترکیب شیرهای مختلف را به طور متوسط نشان می دهد. 
عوامل موثر در ترکیبات شیر: 
ترکیب شیر دام های مختلف ثابت نبوده و عوامل متعددی سبب تغییر ترکیبات شیر می شوند. این عوامل ممکن است مربوط به حالت بیماری و یا مرضی در دام باشند و یا مربوط به نژاد، نوع تغذیه، فصل، دوره شیردهی، سن و سایر عوامل باشند ذیلاً این عوامل را به طور مختصر در گاو مورد بررسی قرار می دهیم. 
نژاد: 
ترکیب شیر یک نوع دام در نژادهای مختلف متغیر می باشد و این تغییر بیشتر از نظر مقدار چربی دارای اهمیت است جدول زیر این تغییر را در برخی از نژادها نشان می دهد. علاوه بر این در افراد مختلف یک نژاد هم تغییر ترکیب شیر مشاهده می شود. 

استاندارد شیر 
بر حسب استانداردهای بین المللی شیر خام بایستی دارای مشخصات زیر باشد چربی شیر خام نباید از 3 درصد کمتر باشد ماده خشک بدون (SNF) نباید از 5/8 درصد کمتر باشد. 
شیر حرارت ندیده: 
در برخی از کشورها دامداریهایی که دارای گواهینامه مخصوص بهداشتی هستند اجازه دارند که شیر را بدون اعمال روشهای حرارتی به فروش برسانند چنین شیری بایستی دارای نتیجه رضایت بخش در برابر آزمایش متیلن بلو باشد. 
شیر پاستوریزه 
پاستوریزاسیون به عملی اطلاق می شود که شیر مدت نیم ساعت در حرارت حداقل 63 درجه سانتی گراد ( 150-145) و یا مدت 15 ثانیه در حرارت 71 تا 72 درجه سانتی گراد ( 6/161-8/159) نگهداری شده و سپس بلافاصله سرد شود. چنین شیری بایستی دارای نتیجه رضایتبخش در برابر آزمایش متیلن بلو و فسفاتاز باشد. 
شیر استرلیزه: 
شیر استرلیزه شیری است که پس از صاف و یکنواخت شدن در حرارت حداقل  105 (  212) به مدتی نگهداری شود تا نتیجه آزمایش کدورت آن رضایتبخش باشد. 
شیر استرلیزه UHT: 
چنین شیری بایستی حداقل به مدت یک ثانیه در حرارت بالاتر از  122 ( 270) نگهداری شود و سپس به طور استریل بسته بندی شود. به طور کلی دو روش برای این منظور متداول است. یکی روش مستقیم که بخار گرم به داخل شیر نفوذ داده می شود و سپس مقدار آب اضافه از شیر خارج می گردد و دیگر روش غیرمستقیم که عمل لازم با عمل تبادل حرارتی به شیر می رسد. 
شیر پاستوریزه: 
تعیین مقدار چربی: چربی شیر را با استفاده از بوتیرومتر 40 اندازه می گیریم. 
ابتدا با استفاده از پیپت 10، به مقدار  10 اسیدسولفوریک (1 + 9 ) را برداشته و در بوتیرومتر می ریزیم سپس با استفاده از پیپت حبابدار 11 به مقدار  11 شیر برداشته و آرام آرام از کنار دیواره بوتیرومتر آن را به اسید اضافه می کنیم باید توجه داشته باشیم که سطح مابین اسید و شیر سیاه نشود چون سیاه شدن به معنی سوخته شدن چربی شیر است. در آخر با استفاده از پیپت 1 به مقدار  1 الکل اتیلیک را برداشته و به محتویات بوتیرومتر می افزائیم. دهانه بوتیرومتر را با پنبه خشک می کنیم و در آن را می بندیم. سپس چند بار بوتیرومتر را به آرامی سردتر می کنیم تا محتویات داخل آن به خوبی با هم مخلوط شوند. بعد از اینکه یک مایع قهوه ای یک دست پدیدار شد بوتیرومتر را به مدت 5 دقیقه در حرارت  60 سانتی گراد با دور 1200 سانتریفوژ می کنیم. با توجه به اینکه روی بوتیرومتر مدرج است مقدار چربی جدا شده از شیر را می توان با استفاده از درجه بندی ها معین نمود. 
تعیین اسیدیته شیر: 
برای تعیین اسیدیته شیر از تیتراسیون این ماده با سود 1/0 نرمال استفاده می شود بدین ترتیب که در یک ارلن کوچک (مثلاً 100) با استفاده از پیپت 10 به مقدار  10 شیر و  10 آب مقطر جوشیده سرد می ریزیم چند قطره فنل فتالئین جهت شناسایی نقطه ختم عمل می ریزیم و با سود 1/0 نرمال آن را تیتر می کنیم. لازم به ذکر است برای تهیه آب مقطر جوشیده، مقداری آب مقطر را می جوشانیم به محض اینکه جوشید آن را خاموش می کنیم و بالافاصله روی ظرف را (با پنبه یا فویل) می پوشانیم بعد از سرد شدن کامل سرپوش ظرف را بر می داریم و در آن را می بندیم تا گاز   هوا در آن حل نشود. 
اگر آب را بجوشانیم یا پس از جوشیدن در آن نبندیم   حل شده در آن باعث می شود که اسیدیته زیاد نشود و در نتیجه سود بیشتری برای خنثی کردن آن لازم است.

پروژه کارآموزی شیمی کاربردی آزمایشات شیمیایی لبنیات
آزمایشات شیمیایی لبنیات
رشتۀ شیمی کاربردی
دانلود گزارش کارآموزی شیمی کاربردی آزمایشات شیمیایی لبنیات



فهرست مطالب

شیر 10

ترکیبات شیر 10

عوامل موثر در ترکیبات شیر 10

نژاد 11

فصل 11

سن 11

نسبت ویت 11

حالت قلیایی و اسیدی 12

شیر معمولی و غیر مرضی12

استاندارد شیر 13

شیر حرارت ندیده 13

شیر پاستوریزه13

شیر استرلیزه 13

شیر استرلیزه UHT13

روش آزمون 14

تعیین مقدار چربی شیر 14

تعیین اسیدیته شیر14

تعیین درصد ماده خشک 15

تعیین دانسیته شیر 15

جستجوی تقلبات در شیر 16

پنیر17

تعیین مقدار چربی پنیر 19

تعیین اسیدیته پنیر 19

تعیین مقدار Ph پنیر 20

تعیین درصد ماده خشک 20

تعیین نمک پنیر 21

تعیین پروتئین پنیر 22

خامه 23

استاندارد خامه پاستوریزه در ایران 24

تعیین مقدار اسیدیته خامه 24

تعیین مقدار چربی خامه 24

کره25

استاندارد کره پاستوریزه 26

ویژگی های عمومی 26

ویژگی های شیمیایی 26

تعیین اسیدیته کره 27

تعیین رطوبت کره27

تعیین مواد باقیمانده شیر28

تعیین درصد نمک کره29

تععین چربی کره29

دوغ29

تعیین مقدار چربی دوغ 29

تعیین مقدار اسیدیته دوغ 30

تعیین ماده خشک دوغ 30

تعین میزان نکم دوغ31

ماست31

تعیین اسیدتیه31

تعیین PH ماست31

تعیین درصد چربی32

تعیین ماده خشک32

بررسی استاندارد فراورده های لبنی

 

دانلود فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.